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Korean Collection for Type Cultures

KCTC에서는 일반자원 분양과 특허자원 분양 서비스를 제공 합니다.

KCTC 3002

KCTC No. 3002
(KCTC Other No.)
Resource Type Bacteria
Name Bacillus amyloliquefaciens
Type Strain No
Biosafty Level 1
LMO No
Synonym
Phylum (ex Phylum) Bacillota (Firmicutes)
Genome Information
History <- ATCC <- LL Campbell, strain N <- S Akabori
Source
Other Collection No. ATCC [23845]
Reference
KCTC Media No. KCTC Media No. 93 : Spizizen Potato Agar
KCTC Media No. 98 : Tryptic Soy Agar (Difco)
KCTC Media No. 1 : Nutrient Agar
Oxygen Requirement Aerobic
Temperature 37 ℃
pH netural pH 배양 가능 (배지정보 참조)
Incubation Time 1-2 d [활성상태 계대배양 기준이므로 앰퓰, 스탁 등 장기보존체 배양의 경우 다를 수 있음]
Images
KCTC3002
Price
[Delivery form & Price]
- Freeze vial (일반 분양) : ₩30,000 KRW
- Actively growing culture (활성배양체 분양) : ₩45,000 KRW
* 주문시 현재 금액에서 부가가치세 10%가 추가 됩니다
* 동물세포주 일반 분양은 드라이아이스비용(packing charges 20,000원)이 별도로 추가 됩니다.
※ 동물세포주 방문 수령의 경우 별도로 드라이아이스 혹은 액체질소를 가지고 오셔야 합니다.
MTA Restrictions Only NON-COMMERCIAL USE for reference strains and/or academic researches

* KCTC에서 분양받은 자원을 이용하여 논문이나 특허에 사용하실 경우, ‘본 연구에 사용된 생물자원은 KCTC로부터 제공받았음’ 문구를 반드시 기재해주시기 바랍니다.
(영문 : The biological resources used in this research were distributed from KCTC.)




Title_Arrow현재 자원을 인용한 논문

제목 저널명 발행년도
Plant Growth Promotion and Bioprotection by a Selected Rhizobacterium Bacillus amyloliquefaciens EXTN-1 in the Hydroponic Culture System dbpia.co.kr 2002
Miniscale identification and characterization of subtilisins from Bacillus sp. strains koreascience.or.kr 2005
[P5-18] 토양에서 분리된 Bacillus amyloliquefaciens JY-004 의 항진균 활성 및 특성 dbpia.co.kr 2008
A multiplex PCR assay for the detection and differentiation of enterotoxin-producing and emetic toxin-producing Bacillus cereus strains dbpia.co.kr 2008
[P5-20] Gamma-glutamyltranspeptidase 의 생성 감소 및 protease 의 활성도가 향상된 Bacillus 속 돌연변이주 개발 dbpia.co.kr 2009
[P5-52] Cloning of Poly γ-Glutamate Production Genes (pgsBCA) from Bacillus amyloliquefaciens CH86-1 dbpia.co.kr 2009
[P5-72] Mass Production of Keratinase from Bacillus subtillis SMMJ-2 dbpia.co.kr 2009
[P5-72] Quality Characteristics Changes of Makgeolli Added with Black Garlic Extract and Seolgi during Fermentation dbpia.co.kr 2010
[P5-73] Functionality Analysis of a Fermented Korean Medicine dbpia.co.kr 2010
[P5-74] Analysis of Streptomyces virginiae Exconjugants Containing Saccharoplyspora erythraea Autoregulator Receptor Gene dbpia.co.kr 2010
[P5-75] Mass Production of Protease from Bacillus amyloliquefaciens KCTC 3002 dbpia.co.kr 2010
[P5-76] Production of functional materials by fermentation of Korean medicine dbpia.co.kr 2010
[P5-77] 저온살균 절임배추에 스타터 첨가가 김치의 발효와 기능성에 미치는 영향 dbpia.co.kr 2010
[P5-78] 유자슬라이스를 첨가하여 제조한 유자 막걸리의 발효기간 중 이화학적 특성 변화 dbpia.co.kr 2010
[P5-79] 한국산 배추와 일본산 배추의 특성과 김치 발효 중 품질 변화 dbpia.co.kr 2010
[P5-80] 종류별 상품김치의 종균 사용에 따른 품질 및 발효특성 비교 dbpia.co.kr 2010
[P5-81] 감귤 발효액 bacterial cellulose 생성균 분리 dbpia.co.kr 2010
Acute Oral and Dermal Toxicity / Pathogenicity Studies of NOFUNGSTM in SD Rats dbpia.co.kr 2015
Bacillus amyloliquefaciens 5B6 균주의 고추 세균점무늬병 및 병원성 진균류에 대한 효과 dbpia.co.kr 2016