• Cluster Of Microbe미생물클러스터
  • 회원가입회원가입
  • SITEMAPSITEMAP
  • ENGENG
  •    자원 통합 검색      
sub_bg

Korean Collection for Type Cultures

KCTC에서는 일반자원 분양과 특허자원 분양 서비스를 제공 합니다.

KCTC 3100

KCTC No. 3100
(KCTC Other No.) = KCTC 3719
Resource Type Bacteria
Name Leuconostoc mesenteroides subsp. mesenteroides
Type Strain No
Biosafty Level 1
LMO No
Synonym
Phylum (ex Phylum) Bacillota (Firmicutes)
Genome Information
History <- TI Mheen
Source
Other Collection No. ATCC [10830], CCM [1854], CCM [1886], CECT [394], CIP [78.59], DSM [20240], IFO [12060], JCM [11043], KCTC [3719], LMG [7939], NBRC [12060], NCDO [553], NCDO [796], NCIMB [8590], NCTC [10817], NRRL [B-512]
Reference
KCTC Media No. KCTC Media No. 178 : MRS Medium (Oxoid CM359; Difco 0881)
KCTC Media No. 228 : Tomato juice Agar     + (5% CO2)
Oxygen Requirement Microaerophilic
Temperature 25 ℃
pH netural pH 배양 가능 (배지정보 참조)
Incubation Time 1-2 d [활성상태 계대배양 기준이므로 앰퓰, 스탁 등 장기보존체 배양의 경우 다를 수 있음]
Images Image Not Found
Price
[Delivery form & Price]
- Freeze vial (일반 분양) : ₩90,000 KRW
- Actively growing culture (활성배양체 분양) : ₩135,000 KRW
* 주문시 현재 금액에서 부가가치세 10%가 추가 됩니다
* 동물세포주 일반 분양은 드라이아이스비용(packing charges 20,000원)이 별도로 추가 됩니다.
※ 동물세포주 방문 수령의 경우 별도로 드라이아이스 혹은 액체질소를 가지고 오셔야 합니다.
MTA Restrictions Only NON-COMMERCIAL USE for reference strains and/or academic researches

* KCTC에서 분양받은 자원을 이용하여 논문이나 특허에 사용하실 경우, ‘본 연구에 사용된 생물자원은 KCTC로부터 제공받았음’ 문구를 반드시 기재해주시기 바랍니다.
(영문 : The biological resources used in this research were distributed from KCTC.)




Title_Arrow현재 자원을 인용한 논문

제목 저널명 발행년도
솔잎에서 항미생물 활성을 갖는 Cinnamic Acid 의 분리 및 동정 dbpia.co.kr 1997
어성초의 화학성분 및 항미생물 활성 dbpia.co.kr 1997
Biodegradation of Carrageenan-based Biopolymer Film dbpia.co.kr 1997
폴리리신을 함유한 Streptomyces albulus 배양액의 김치미생물 성장억제 효과 dbpia.co.kr 1999
Antioxidative and antimicrobial effects of water extracts with Castanea crenata leaf tea koreascience.or.kr 1999
Isolation of 3, 4-dihydroxybenzoic acid, which exhibits antimicrobial activity, from fruits of Gardenia jasminoides Ellis koreascience.or.kr 1999
땅콩껍질에서 항균 및 항산화활성이 있는 3-methoxy-4-hydroxybenzoic acid 와 4-hydroxybenzoic acid 의 동정 dbpia.co.kr 2000
헛개나무 열수추출물로부터 항산화 및 항미생물 활성을 갖는 3-methoxy-4-hydroxybenzoic acid 와 3-methyoxy-4-hydroxycinnamic acid 의 분리 및 동정 dbpia.co.kr 2000
시판소금이 김치발효 미생물의 생육에 미치는 영향 dbpia.co.kr 2001
양파, 로즈마리, 타임의 기능성에 관한 연구 koreascience.or.kr 2001
Relationship of specific microbial growth and TBARS value in radiation-sterilized raw ground pork koreascience.or.kr 2004
19a/rnonel/a yty21 [rnur/f 의 n 의 증식에 미치는 영향 dev02.dbpia.co.kr 2005
Induction of Th1 cytokines by Leuconostoc mesenteroides subsp. mesenteroides (KCTC 3100) under Th2-type conditions and the requirement of NF-κB and p38/JNK Elsevier 2009
自克弗爾分離乳酸菌於第一型過敏反應之?究 airitilibrary.com 2010
자염 (煮鹽) 으로 담근 배추김치의 발효숙성 중 이화학적. 관능적 특성 및 자염이 김치발효 미생물의 생육에 미치는 영향 db.koreascholar.com 2010
Monitoring of Leuconostoc population during sauerkraut fermentation by quantitative real-time polymerase chain reaction koreascience.or.kr 2011
발효 상백피의 항산화활성 및 멜라닌 생성억제 효과 papersearch.net 2011
Optimization of Carbon Sources to Improve Antioxidant Activity in Solid State Fermentation of Persimmon peel Using Lactic Acid Bacteria koreascience.or.kr 2012
Development of a chemically defined minimal medium for the exponential growth of Leuconostoc mesenteroides ATCC8293 pdfs.semanticscholar.org 2012
Novel Lactobacillus Having Various Functions, and Use Thereof Google Patents 2019