KCTC에서는 일반자원 분양과 특허자원 분양 서비스를 제공 합니다.
Distribution
KCTC No. | 3108 |
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(KCTC Other No.) | |
Resource Type | Bacteria |
Name | Lactiplantibacillus plantarum subsp. plantarum |
Type Strain | Yes |
Biosafty Level | 1 |
LMO | No |
Synonym | Streptobacterium plantarum, Lactobacillus plantarum subsp. plantarum |
Phylum (ex Phylum) | Bacillota (Firmicutes) |
Genome Information | |
History | <- KH Yoon <- NCDO |
Source | From pickled cabbage |
Other Collection No. | Lp 39, No. 39, ATCC [14917], BCRC [10069], CCM [7039], CCUG [30503], CECT [748], CIP [103151], DSM [20174], IAM [12477], IFO (now NBRC) [15891], JCM [1149], LMG [6907], NCDO [1752], NCFB [1752], NCIMB [11974], NRIC [1067], NRRL [B-4496], VKM [B-2209], VTT [E-79098] |
Reference | 1 / 10.1099/ijs.0.63333-0, 10.1099/ijsem.0.004107 |
KCTC Media No. |
KCTC media No. 178 MRS Medium (Oxoid CM359; Difco 0881) KCTC media No. 201 MRS (Medium 178) + 0.5 % Lactose |
Oxygen Requirement | Facultative Anaerobic |
Temperature | 37 ℃ |
pH | netural pH 배양 가능 (배지정보 참조) |
Incubation Time | |
Images |
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Price |
[Delivery form & Price]
- Freeze vial (일반 분양) : ₩70,000 KRW - Actively growing culture (활성배양체 분양) : ₩105,000 KRW * 주문시 현재 금액에서 부가가치세 10%가 추가 됩니다 * 동물세포주 일반 분양은 드라이아이스비용(packing charges 20,000원)이 별도로 추가 됩니다. ※ 동물세포주 방문 수령의 경우 별도로 드라이아이스 혹은 액체질소를 가지고 오셔야 합니다. |
MTA Restrictions | Only NON-COMMERCIAL USE for reference strains and/or academic researches |
Overseas Export Approval | 본 자원은 국외반출승인대상이 아닙니다. |
* KCTC에서 분양받은 자원을 이용하여 논문이나 특허에 사용하실 경우, ‘본 연구에 사용된 생물자원은 KCTC로부터 제공받았음’ 문구를 반드시
기재해주시기 바랍니다.
(영문 : The biological resources used in this research were distributed from KCTC.)
제목 | 저널명 | 발행년도 |
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Effect of set-type yoghurt supplemented with the novel probiotic Lantiplantibacillus plantarum 200655 on physicochemical properties and the modulation of oxidative stress-induced damage | FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY | 2023 |
Antioxidant and immune-enhancing effects of probiotic Lactobacillus plantarum 200655 isolated from kimchi | FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY | 2019 |
Antioxidant effects of live and heat-killed probiotic Lactobacillus plantarum Ln1 isolated from kimchi | JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE | 2018 |