• Cluster Of Microbe미생물클러스터
  • 회원가입회원가입
  • SITEMAPSITEMAP
  • ENGENG
  •    자원 통합 검색      
sub_bg

Korean Collection for Type Cultures

KCTC에서는 일반자원 분양과 특허자원 분양 서비스를 제공 합니다.

KCTC 3746

KCTC No. 3746
(KCTC Other No.)
Resource Type Bacteria
Name Weissella cibaria
Type Strain No
Biosafty Level 1
LMO No
Synonym Weissella kimchii
Phylum (ex Phylum) Bacillota (Firmicutes)
Genome Information
History <- KCCM <- YR Pyun, Yonsei Univ., CHJ3
Source From Kimchi, Korean fermented vegetable, Korea [5097]
Other Collection No. CHJ3, CIP [108011], DSM [14295], KCCM [41287]
Reference 10.1099/00207713-52-2-507, 10.1099/00207713-52-1-141
KCTC Media No. KCTC Media No. 10 : Lactobacilli MRS Broth (Difco 0881)
Oxygen Requirement Microaerophilic
Temperature 30 ℃
pH netural pH 배양 가능 (배지정보 참조)
Incubation Time
Images Image Not Found
Price
[Delivery form & Price]
- Freeze vial (일반 분양) : ₩90,000 KRW
- Actively growing culture (활성배양체 분양) : ₩135,000 KRW
* 주문시 현재 금액에서 부가가치세 10%가 추가 됩니다
* 동물세포주 일반 분양은 드라이아이스비용(packing charges 20,000원)이 별도로 추가 됩니다.
※ 동물세포주 방문 수령의 경우 별도로 드라이아이스 혹은 액체질소를 가지고 오셔야 합니다.
MTA Restrictions Only NON-COMMERCIAL USE for reference strains and/or academic researches

* KCTC에서 분양받은 자원을 이용하여 논문이나 특허에 사용하실 경우, ‘본 연구에 사용된 생물자원은 KCTC로부터 제공받았음’ 문구를 반드시 기재해주시기 바랍니다.
(영문 : The biological resources used in this research were distributed from KCTC.)




Title_Arrow현재 자원을 인용한 논문

제목 저널명 발행년도
Analysis of vaginal lactic acid producing bacteria in healthy women dbpia.co.kr 2007
Leuconostoc mesenteroides KCTC3505 를 이용한 발효자몽 추출물 생산 조건의 최적화 dbpia.co.kr 2011
Distribution of lactic acid bacteria in garlic (Allium sativum) and green onion (Allium fistulosum) using SDS-PAGE whole cell protein pattern comparison and 16S?… Springer 2012
Antagonistic activities and probiotic potential of lactic acid bacteria derived from a plant-based fermented food frontiersin.org 2018
Antagonistic Activities and Probiotic Potential of Lactic Acid Bacteria Derived From a Plant-Based Fermented Food ncbi.nlm.nih.gov 2018

Title_Arrow신종 논문

제목 저널명 발행년도
Weissella kimchii sp. nov., a novel lactic acid bacterium from kimchi. - International journal of systematic and evolutionary microbiology - 2002