KCTC에서는 일반자원 분양과 특허자원 분양 서비스를 제공 합니다.
Distribution
| KCTC No. | 2189 |
|---|---|
| (KCTC Other No.) | = KCTC 1021 = KCTC 2023 |
| Resource Type | Bacteria |
| Name | Bacillus spizizenii |
| Type Strain | No |
| Biosafty Level | 1 |
| LMO | No |
| Synonym | Bacillus subtilis subsp. spizizenii |
| Phylum (ex Phylum) | Bacillota (Firmicutes) |
| Genome Information | |
| History | <- J.H. Kim <- ILM 21 |
| Source | unknown |
| Other Collection No. | 231, ATCC [6633], BUCSAV [425], CCM [1999], DSM [347], IAM [1069], IFO [3134], IFO [13720], JCM [2499], KCTC [1021], KCTC [2023], NCIMB [8054], NCIMB [8566], NCTC [10400], PCI [219], WHO 9, WDCM [00003] |
| Reference | https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31721032/ |
| KCTC Media No. |
KCTC media No. 1 Nutrient Agar |
| Oxygen Requirement | Aerobic |
| Temperature | 30 ℃ |
| pH | netural pH 배양 가능 (배지정보 참조) |
| Incubation Time | |
| Images |
|
| Price |
[Delivery form & Price]
- Freeze vial (Regular distribution): $30,000 KRW - Actively growing culture (Active culture distribution): ₩45 KRW * For regular distribution of animal cell strains to other countries, a separate dry ice fee (packing charges $500) will be added. ※ If you are picking up an animal cell strain in person, you must bring your own dry ice or liquid nitrogen. |
| MTA Restrictions | Only NON-COMMERCIAL USE for reference strains and/or academic researches |
* KCTC에서 분양받은 자원을 이용하여 논문이나 특허에 사용하실 경우, ‘본 연구에 사용된 생물자원은 KCTC로부터 제공받았음’ 문구를 반드시
기재해주시기 바랍니다.
(영문 : The biological resources used in this research were distributed from KCTC.)
참고 문헌
| 제목 | 저널명 | 발행년도 |
|---|---|---|
| Fermentation characteristics of Korean pear (Pyrus pyrifolia Nakai) puree by the Leuconostoc mesenteroides 51-3 strain isolated from Kimchi | ajol.info | 2010 |
| 까마중의 항산화 성분 분석 및 항균활성 분석에 관한 연구 | db.koreascholar.com | 2019 |
| 부처손의 영양성분 분석 및 항산화 성분 분석에 관한 연구 | db.koreascholar.com | 2019 |