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Korean Collection for Type Cultures

KCTC에서는 일반자원 분양과 특허자원 분양 서비스를 제공 합니다.

KCTC 3140

KCTC No. 3140  
(KCTC Other No.)  
Resource Type Bacteria  
Name Lactobacillus acidophilus  
Type Strain No  
Biosafty Level 1  
LMO No  
Synonym  
Phylum (ex Phylum) Bacillota (Firmicutes)  
Genome Information  
History <- JCM <- T Mitsuoka, S1-64 <- ISL <- ATCC <- WL Kulp, R-1-1  
Source From rat intestine  
Other Collection No. ATCC [4355], CIP [103596], JCM [1021], LMG [11469], VPI [0328]  
Reference  
KCTC Media No. KCTC media No. 178 MRS Medium (Oxoid CM359; Difco 0881)
 
Oxygen Requirement Facultative Anaerobic  
Temperature 37 ℃  
pH netural pH 배양 가능 (배지정보 참조)  
Incubation Time  
Images
KCTC3140
KCTC3140
 
Price
[Delivery form & Price]
- Freeze vial (Regular distribution): $70,000 KRW
- Actively growing culture (Active culture distribution): ₩105 KRW
* For regular distribution of animal cell strains to other countries, a separate dry ice fee (packing charges $500) will be added.
※ If you are picking up an animal cell strain in person, you must bring your own dry ice or liquid nitrogen.
 
MTA Restrictions Only NON-COMMERCIAL USE for reference strains and/or academic researches  

* KCTC에서 분양받은 자원을 이용하여 논문이나 특허에 사용하실 경우, ‘본 연구에 사용된 생물자원은 KCTC로부터 제공받았음’ 문구를 반드시 기재해주시기 바랍니다.
(영문 : The biological resources used in this research were distributed from KCTC.)




Title_Arrow참고 문헌

제목 저널명 발행년도
Lactobacillus acidophilus 가 생성하는 β-Galactosidase 의 성질 dev02.dbpia.co.kr 1992
오존처리 청정재료와 L. acidophilus 를 이용한 배추김치의 숙성 dbpia.co.kr 1993
Comparison of pH and bile resistance of Lactobacillus acidophilus strains isolated from rat, pig, chicken, and human sources Springer 2006
Induction of cytokines and nitric oxide in murine macrophages stimulated with enzymatically digested lactobacillus strains researchgate.net 2007
Rapid concentration of some bacteriocin-like compounds using an organic solvent Springer 2011
통보릿가루를 첨가한 요구르트의 품질특성 및 항산화 활성 dbpia.co.kr 2013
유산균주의 종류에 따른 통보릿가루 첨가 요구르트의 품질 특성 foodengprog.kr 2013
Quality Characteristics and Antioxidant Activity of Yogurt Added with Whole Barley Floura koreascience.or.kr 2013
Screening of radio-resistant lactic acid bacteria koreascience.or.kr 2013
꽃송이 버섯의 기능성과 산업적 활용 방안 db.koreascholar.com 2014
수용성 β-glucan 을 함유한 꽃송이버섯 발효액의 제조 db.koreascholar.com 2015
통보리가루 첨가 요구르트의 저장 중 품질 특성 db.koreascholar.com 2015
수용성 β-glucan 을 함유한 꽃송이버섯 발효액의 제조 researchgate.net 2015
유산균 배양액 추출액의 항병원성균 효과 및 냉장저장 육제품의 품질에 미치는 효과 dbpia.co.kr 2016
In vitro prebiotic effects and quantitative analysis of Bulnesia sarmienti extract Elsevier 2016
Antioxidant and antimicrobial activities of ginger with aging and fermentation db.koreascholar.com 2017
발효숙성생강의 항산화 및 항균 활성 dbpia.co.kr 2017
Lactobacillus acidophilus: effects on the pharmacokinetics of marbo. oxacin in rats sjlas.org 2017