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Korean Collection for Type Cultures

KCTC에서는 일반자원 분양과 특허자원 분양 서비스를 제공 합니다.

KCTC 3163

KCTC No. 3163  
(KCTC Other No.)  
Resource Type Bacteria  
Name Lactobacillus gasseri  
Type Strain Yes  
Biosafty Level 1  
LMO No  
Synonym Lactobacillus acidophilus  
Phylum (ex Phylum) Bacillota (Firmicutes)  
Genome Information  
History <- JCM <- DSM 20243 <- F Gasser, AM63, `Lactobacillus acidophilus`  
Source From human intestine  
Other Collection No. ATCC [33323], BCC [49728], BCRC [14619], CCM [7009], CCUG [31451], CECT [4479], CGMCC [1.3396], CIP [102991], DSM [20243], JCM [1131], LMG [9203], NCDO [2233], NCFB [2233], NCIMB [11718], NCTC [13722], NRIC [1546], NRRL [B-14168], NRRL [B-4240], VTT [E-991245]  
Reference 1111  
KCTC Media No. KCTC media No. 178 MRS Medium (Oxoid CM359; Difco 0881)
 
Oxygen Requirement Facultative Anaerobic  
Temperature 37 ℃  
pH netural pH 배양 가능 (배지정보 참조)  
Incubation Time  
Images
KCTC3163
KCTC3163
 
Price
[Delivery form & Price]
- Freeze vial (Regular distribution): $70,000 KRW
- Actively growing culture (Active culture distribution): ₩105 KRW
* For regular distribution of animal cell strains to other countries, a separate dry ice fee (packing charges $500) will be added.
※ If you are picking up an animal cell strain in person, you must bring your own dry ice or liquid nitrogen.
 
MTA Restrictions Only NON-COMMERCIAL USE for reference strains and/or academic researches  

* KCTC에서 분양받은 자원을 이용하여 논문이나 특허에 사용하실 경우, ‘본 연구에 사용된 생물자원은 KCTC로부터 제공받았음’ 문구를 반드시 기재해주시기 바랍니다.
(영문 : The biological resources used in this research were distributed from KCTC.)




Title_Arrow참고 문헌

제목 저널명 발행년도
Analysis of vaginal lactic acid producing bacteria in healthy women dbpia.co.kr 2007
[P8-238] The Effects of Antioxidant on Extracts of White Ginseng (Panax ginseng, CA Meyer) Fermented Ginseng dbpia.co.kr 2008
[P8-239] The Antioxidant Activities of Mixed Fermented Materials of Various Mixed Bacillus sp. dbpia.co.kr 2008
[P5-17] 김치제조 시 발효에 따른 병원성 미생물에 미치는 영향 dbpia.co.kr 2009
[P5-18] 콩 품종에 따른 된장메주의 발효기간에 따른 미생물 및 효소활성 비교 dbpia.co.kr 2009
[P5-19] 과일식초로부터 분리한 Acetobacter aceti B20 균주의 초산발효 특성 dbpia.co.kr 2009
[P5-20] Gamma-glutamyltranspeptidase 의 생성 감소 및 protease 의 활성도가 향상된 Bacillus 속 돌연변이주 개발 dbpia.co.kr 2009
[P5-21] Identification of microorganisms isolated from the wound region of chicken dbpia.co.kr 2009
[P5-22] 압출성형 공정을 이용한 발효 생맥산의 항균 활성 dbpia.co.kr 2009
[P5-23] 분획용매에 따른 압출성형 인삼의 항균활성과 pH 안정성 dbpia.co.kr 2009
[P5-24] 압출성형 백삼이 충치 유발균에 미치는 영향과 HPLC 에 분석에 따른 사포닌 조성 dbpia.co.kr 2009
[P5-25] The Effect of Fermentation on Ascorbic Acid or Citric Acid Treated Ginseng Powder dbpia.co.kr 2009
[P5-26] Optimization of Fermentation Conditions for Ginseng Powder by Lactobacillus gasseri KCTC 3163 dbpia.co.kr 2009
유산균 발효에 의한 십전대보탕의 발효 전 후 성분 변화 연구 gim.kormb.or.kr 2011
Analysis of constituents in Sipjundaebo-tangs fermented by lactic acid bacteria koreascience.or.kr 2011
Characteristics and Partial Purification of a Bacteriocin Produced by Pediococcus damnosus JNU 534 koreascience.or.kr 2011