KCTC에서는 일반자원 분양과 특허자원 분양 서비스를 제공 합니다.
Distribution
| KCTC No. | 3505 |
|---|---|
| (KCTC Other No.) | = KCTC 3718 |
| Resource Type | Bacteria |
| Name | Leuconostoc mesenteroides subsp. mesenteroides |
| Type Strain | Yes |
| Biosafty Level | 1 |
| LMO | No |
| Synonym | |
| Phylum (ex Phylum) | Bacillota (Firmicutes) |
| Genome Information | |
| History | <- NCDO <- NCIB <- ATCC <- RH Vaughn, 37Y |
| Source | From fermentating olives |
| Other Collection No. | AS [1.2138], ATCC [8293], BCRC [11652], CCM [1803], CCUG [30066], CECT [219], CECT [891], CGMCC [1.2138], CIP [102305], DSM [20343], IAM [13004], IMET [10695], JCM [6124], KCTC [3718], LMG [8205], NBIMCC [3455], NBRC [100496], NCDO [523], NCIMB [8023], NCTC [12954], NRIC [1541], NRRL [B-1118], VKM [B-1601], VTT [E-91461] |
| Reference | 1, 2477, 2476 |
| KCTC Media No. |
KCTC media No. 178 MRS Medium (Oxoid CM359; Difco 0881) |
| Oxygen Requirement | Facultative Anaerobic |
| Temperature | 30 ℃ |
| pH | netural pH 배양 가능 (배지정보 참조) |
| Incubation Time | |
| Images |
|
| Price |
[Delivery form & Price]
- Freeze vial (Regular distribution): $70,000 KRW - Actively growing culture (Active culture distribution): ₩105 KRW * For regular distribution of animal cell strains to other countries, a separate dry ice fee (packing charges $500) will be added. ※ If you are picking up an animal cell strain in person, you must bring your own dry ice or liquid nitrogen. |
| MTA Restrictions | Only NON-COMMERCIAL USE for reference strains and/or academic researches |
* KCTC에서 분양받은 자원을 이용하여 논문이나 특허에 사용하실 경우, ‘본 연구에 사용된 생물자원은 KCTC로부터 제공받았음’ 문구를 반드시
기재해주시기 바랍니다.
(영문 : The biological resources used in this research were distributed from KCTC.)
참고 문헌
| 제목 | 저널명 | 발행년도 |
|---|---|---|
| Identification and characterization of Leuconostoc gelidum, isolated from kimchi, a fermented cabbage product | researchgate.net | 2000 |
| 포공영 클로로포름 분획의 김치 유산균 및 효모에 대한 저해 효과 | dbpia.co.kr | 2001 |
| Isolation of dextran-producing Leuconostoc lactis from kimchi | dbpia.co.kr | 2001 |
| 김치에서 산내성을 가진 Leuconostoc mesenteroides LM3 의 분리 | dbpia.co.kr | 2002 |
| Analysis of Microbial Diversity in Low | dbpia.co.kr | 2003 |
| 물김치 서식 미생물, Lactobacillus plantarum, Leuconostoc mesenteroides, Kluyveromyces marxianus 생육에 Ethanol 과 유기산이 미치는 영향 | dev02.dbpia.co.kr | 2003 |
| pIH01, a small cryptic plasmid from Leuconostoc citreum IH3 | Elsevier | 2005 |
| Characterization of dextran produced from Leuconostoc citreum S5 strain isolated from Korean fermented vegetable | Springer | 2008 |
| Leuconostoc mesenteroides KCTC3505 를 이용한 발효자몽 추출물 생산 조건의 최적화 | dbpia.co.kr | 2011 |
| Antioxidant and antimicrobial activities of ginger with aging and fermentation | db.koreascholar.com | 2017 |
| 발효숙성생강의 항산화 및 항균 활성 | dbpia.co.kr | 2017 |